زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۲۰ نفر |
مواد لازم |
---|
آرد ۴ پیمانه |
آرد گندم ۱ پیمانه |
شیر ۱ پیمانه |
پودر قند ۱/۵ پیمانه |
روغن مایع ۱/۲ پیمانه |
پودر مخمر ۱ قاشق غذا خوری |
بیکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری |
نمک ۱/۴ قاشق چای خوری |
زعفرانبه مقدار لازم |
مرحله 1 | نصف پیمانه از شیر را گرم میکنیم جوری که وقتی دست میزنیم انگشتمان نسوزد ،و با پودر مخمر و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط میکنیم و 15دقیقه کنار میگزاریم تا عمل بیاید. |
مرحله 2 | پنج پیمانه آرد را با بکینگ پودر و نمک سه بار الک میکنیم و رازیانه را به آن اضافه کنیم و هم میزنیم تا مخلوط شود . |
مرحله 3 | یک گودال وسط آرد ایجاد میکنیم و روغن مایع و زعفران و پودر قند را میریزیم و با قاشق بزرگ هم میزنیم . |
مرحله 4 | پودر مخمر را که عمل آمد کم کم به آرد اضافه میکنیم و قاشق را کنار میگزاریم و با دست خوب هم میزنیم و نصف پیمانه شیر را که باقی مانده بود کم کم به خمیر اضافه میکنیم . |
مرحله 5 | در ابتدا خمیر خیلی سفت است و فکر میکنید مایعات کم است ولی همینگونه باید باشد وخمیر را خوب ورز باید بدهید تا مانند یک چونه بزرگ شود . |
مرحله 6 | خمیر را پس از ورز دادن در یک ظرف بگذارید و دو دانه هل به دلخواه رو آن بگذارید و روی خمیر را بپوشانید و تا دو الی سه ساعت در جای گرم و تاریک بگذارید تا خمیر عمل آید. |
مرحله 7 | فر را با درجه حرارت180درجه سانتیگراد روشن کنید ،و خمیر آماده شده را با وردنه پهن کنید و لوزی هایی به ضخامت حدود یک سانت برش دهید و در سینی فر روی کاغذ روغنی بچینید. |
مرحله 8 | در انتها میتوانید روی کلوچه هارا چنگال زده و کمی کنجد روی آنها بپاشید و به مدت 20الی15دقیقه در فر بگذارید تا زیرش طلایی شود و در آخر شعله گریل را روشن کنید تا روی کلوچه ها طلایی شود .نوش جان |