زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۱۴ نفر |
مواد لازم |
---|
تخم مرغ ۱ عدد |
خرمابه مقدار لازم |
کره ۴ قاشق غذا خوری |
پودر مخمر ۲ قاشق چای خوری |
نمک ۱/۴ قاشق چای خوری |
شیر ۱/۲ لیوان |
شکر ۱/۲ لیوان |
آرد ۲.۵ لیوان |
مرحله 1 | آرد ، شکر ، نمک و پودر مخمر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، شیر ولرم را کم کم به مواد خشک اضافه کنید و پس از اینکه مواد مخلوط شدند کره آب شده را اضافه کنید سپس با دست ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی بدست بیاید.(اگر خمیر خشک در اومد کمی شیر اضافه کنید) |
مرحله 2 | خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید ، در ظرف را بپوشانید و خمیر را به مدت 1 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم آن 2 برابر شود |
مرحله 3 | سپس خمیر را به 14 قسمت مساوی تقسیم کنید |
مرحله 4 | خمیر ها را با دست گرد کنید و 15 دقیقه استراحت دهید. |
مرحله 5 | پوست و هسته خرماها را بگیرید و با پشت چنگال یا میکسر خرما را له کنید ( میتوانید مقداری کنجد به خرما اضافه کنید ) ؛ به نوبت خمیرها را کف دست تان پهن کنید و مقداری خرما در مرکز هر خمیر قرار دهید |
مرحله 6 | خمیر را از اطراف جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید. |
مرحله 7 | ته سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید ، خمیرها را روی سینی بچینید ، میتوانید خمیر را به شکل گرد شکل دهید |
مرحله 8 | یا اینکه با قیچی اطراف خمیر را برش بزنید و مرکز ان را با انگشت کمی گود کنید تا به شکل گل شود. |
مرحله 9 | تخم مرغ را با چنگال بزنید سپس روی خمیرها را با تخم مرغ برس بکشید و کمی کنجد روی کلوچه ها بپاشید ، سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 10 – 15 دقیقه قرار دهید تا کلوچه ها طلایی شوند. |
مرحله 10 | کلوچه ها را پس از پخت از فر خارج کنید ، روی کلوچه ها را با روغن یا کره آب شده برس بکشید سپس سرو کنید ، این کلوچه ها را میتوانید با مواد دیگری نیز پر کنید. |