زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
آب ۱/۴ پیمانه |
شکر ۴۰ گرم |
خمیر مایه ۱/۲ قاشق چای خوری |
کره ۱/۴ پیمانه |
تخم مرغ ۱ عدد |
نمک ۱ پنس |
شیر خشک ۱.۵ قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری |
ماست ۱/۴ پیمانه |
آرد ۲۵۰ گرم |
گردو ۱/۲ پیمانه |
شکر ۱/۲ پیمانه |
پودر بادام ۱/۲ پیمانه |
کنجد ۲ قاشق غذا خوری |
جوز هندینوک قاشق چای خوری |
روغن مایع ۲ قاشق چای خوری |
مرحله 1 | برای درست کردن خمیر ،آب ولرم ،۱ق چ از شکر دستور و خمیر مایه را در ظرف کوچیکی ریخته و مخلوط میکنیم و روشو یه نعلبکی میذاریم و حدود ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا خمیر عمل بیاد |
مرحله 2 | کره نمک بقیه شکر تخم مرغ و شیر خشک رو با هم مخلوط میکنیم حالا خمیر مایه عمل اومده رو اضافه و مخلوط میکنیم ! |
مرحله 3 | بکینگ پودر و ماست رو مخلوط و به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم |
مرحله 4 | آرد رو کم کم به مایه اضافه تا خمیر لطیفی به دست بیاد خمیر رو کمی ورز میدیم و حدود ۱ ساعت با پوشش توی محیط آشپزخونه استراحت میدیم |
مرحله 5 | تو این فاصله مواد میانی رو با هم مخلوط و آماده میکنیم |
مرحله 6 | بسته به بزرگی یا کوچیکی کلوچه ها خمیر رو به قسمت های مساوی تقسیم میکنیم حدودا ۱۰ تا متوسط میشه و قسمتها رو چونه میکنیم |
مرحله 7 | مواد میانی رو هم به همون تعداد تقسیم میکنیم حالا چونه ها رو توی دست کمی باز و گود میکنیم و مواد میانی میریزیم و خمیرو جمع میکنیم ، |
مرحله 8 | گلوله ها رو با وردنه باز میکنیم خیلی فشار نیارین که خمیر پاره شه و موادبزنه بیرون ،کلوچه ها رو داخل سینی فر میچینیم و مهر میزنیم و نیم ساعت استراحت میدیم |
مرحله 9 | بعد کلوچه ها رو با زرده تخم مرغ زعفرون رومال میکنیم و کنجد یا سیاه دونه و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه میپزیم به مدت تقریبا ۲۰_۳۰ دقیقه |