زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۲ پیمانه |
سبزی ۱ کیلوگرم |
کلم قمری ۱ کیلوگرم |
گوشت چرخ کرده ۲۵۰-۳۰۰ گرم |
آبغوره ۱/۲ پیمانه |
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم |
پیاز ۲ عدد |
آرد نخودچی ۱ قاشق غذا خوری |
زعفران ۱ قاشق غذا خوری |
مرحله 1 | ابتدا برای اینکه یه کلم پلو اصیل داشته باشیم باید همه مواد تازه باشه و همون لحظه خرد بشه که اون طعم اصلی رو بده |
مرحله 2 | ابتدا سبزی رو پاک کرده خرد کرده میزان ترخان باید کمتر باشه چون غذاتون رو تلخ میکنه ولی نه انقدر کم که عطرش حس نشه و ریحان اگر در دسترس داشتید از ریحان بنفش هم استفاده کنید خوشمزه میشه.یک کیلو سبزی نسبت ریحان سبز و بنفش 300گرم.ترخان 150گرم.جعفری 100گرم.تره 200گرم.شوید250گرم. |
مرحله 3 | بعد کلم رو که باید کلم های که پوست نازک و براقی دارند و ریز یا متوسط هستند رو انتخاب کنید که داخلش ریشه نباشد که اصلا به درد کلم پلو نمیخوره و باید بریزیدش دور کلم باید خلالی خرد کنید مانند خلال سیب زمینی نازک.وبرگهای کلم رو هم که ریز هستنو داخلش خرد کنید به اندازه دوتا سه قاشق.بعد با نصف پیمانه آب بزارید روی حرارت تا کلم ها نرم بشه. |
مرحله 4 | بعد گوشت رو با یک پیاز رنده شده کمی آب گرفته و زردچوبه نمک و فلفل و آرد نخودچی مخلوط کرده و حدود ده دقیقه ورز میدیم.تخم مرغ لازم نداره. یا آرد نخودچی بیشتر نزنید بد میشه و کوفته قلقلی کرده در روغن سرخ میکنیم اول که داخل روغن ریختیم حدود چند ثانیه بهش دست نزنید تا خودشو بگیره بعد اونو هم بزنید تا کوفته هاتون کاملا سرخ بشه. |
مرحله 5 | بعد کوفته ها رو کنار گذاشته و در همان روغن کلم رو که نرم شده بود سرخ میکنیم کمی که رنگش برگشت زردچوبه میزنیم و نمک و فلفل و بعد در ظرفی دیگر پیاز داغ گرفته و بعد کوفته ها و کلم و پیاز داغ رو با هم مخلوط کرده و روی حرارت تفت داده و چاشنی آبغوره یا آبلیمو رو میزنیم اصلا نترسید باید یه جوری بشه که کاملا کلم ها طعم بگیرن پس با دستو دل بازی بریزید با یکی دوتا قاشق کلم ترش نمیشه و باز نمکشو اندازه کنید. |
مرحله 6 | اگه کلم رو مزه دار نکنید اون کلم پلو اصل رو ندارید پس بزارید کاملا مزه دار بشه البته میزان آبلیمو بستگی به میزان ترشی هم داره اگه زیاد ترش بود کمتر اصافه کنید و در آخر یک قاشق زعفران دم کرده بزنید و بزارید آبغوره یا آبلیمو کاملا به خورد مواد بره. |
مرحله 7 | بعد آب رو میزاریم جوش بیاد و کمی زردچوبه و نمک رو اضافه کنید بزارید برنج داخلش بجوشه.برنجتون نباید زیاد نرم بشه باید کمی خشک برش دارید.وصافش کنید.بعد سبزی که خرد کردیمو به برنج میزنیم سبزی رو هم با دستو دلبازی بریزید و چشمی اندازشو تنظیم کنید ولی کلم پلو باید سبز باشه. |
مرحله 8 | بعد ته دیگ مورد نظر رو کف ظرف قرار داده ولی من پیشنهاد میدم کاهو بزارید و بعد هم نان و بعد برنج بریزید واقعا عالی میشه با کلم پلو.بعد از اون مواد رو وسط برنج ریخته و برنج رو به مدت یک ساعت و نیم دم کنید و با یه سالاد شیرازی با آب نارنج تازه و بدون نعنا سرو میکنیم واقعا عالی میشه حتما اینجور سالاد شیرازی رو هم امتحان کنید. |
مرحله 9 | امیدوارم خوشتون بیادو ازش لذت ببرید فک کنم تمامی نکاتو گفتم ولی اگه سوالی داشتید در خدمتم دوستای گلم. |