زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۶ نفر |
مواد لازم |
---|
ماهی ۲۰۰-۲۵۰ گرم |
گشنیز ۲۰۰-۲۵۰ گرم |
شنبلیله ۲۰ گرم |
پیاز ۲ عدد |
نمک و فلفل و زرد چوبه ۱.۵ قاشق غذا خوری |
ماست ۲۰۰ گرم |
بلغور گندم ۱۶۰ گرم |
مرحله 1 | ابتدا بلغور ریز گندم و ماست ترش را مخلوط کرده و می گذاریم دو ساعت در دمای آشپزخانه بماند. |
مرحله 2 | بعد از سپری شدن زمان مورد نظر پیاز ها را خلالی درشت خورد کرده و با مقداری روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم قرار داده و وقتی کمی طلایی شد، گشنیز ریخته و دو تا سه دقیقه تفت می دهیم، شنبلیله می ریزیم |
مرحله 3 | سپس ماهی بدون استخوان را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. زردچوبه، نمک و فلفل قرمز را می ریزیم و چهار لیوان آب ریخته بعد مخلوط ماست و بلغور را اضافه کرده و با حرارت کم آن را هم می زنیم تا به مرور به جوش بیاید (اگر در دمای بالا این کار را انجام دهیم مواد گلوله گلوله می شود) و همین طور هم می زنیم تا ته نگیرد. |
مرحله 4 | اگر دیدیم زیاد غلیظ شد کمی آب جوش می ریزیم. باید در انتها غلظت آش جو داشته باشد. تقریبا یک ساعت و نیم زمان پخت نیاز دارد. |