زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۳ نفر |
مواد لازم |
---|
آرد گندم ۳/۴ پیمانه |
آرد برنج ۱/۲ پیمانه |
روغن حیوانی ۱ پیمانه |
زردچوبهبه مقدار لازم |
آب ۵ لیوان |
پودر زعفران ۱/۲ قاشق چای خوری |
گلاب ۱/۴ پیمانه |
شکر ۱.۵ پیمانه |
وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری |
خلال پستهبه مقدار لازم |
مرحله 1 | آرد گندم را داخل قابلمه یا ماهی تابه مناسبی بریزید با قاشق چوبی روی حرارت ملایم مدام بهم بزنید تا خامی آرد گرفته شود (بوی تفت خوردن آرد به مشام برسد). |
مرحله 2 | در این زمان آرد برنج را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا اینکه خامی آرد برنج نیز گرفته شود (مجددا بوی تفت خوردن آرد به مشام برسد). |
مرحله 3 | آردها را داخل قابلمه مناسبی الک کنید و روغن را اضافه و کمی به کاچی هم بزنید تا یکدست شود. |
مرحله 4 | در صورت تمایل زردچوبه را هم اضافه کنید و یکی دو تاب دهید، در این مرحله شکر را اضافه و بلافاصله مقداری از آب را اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. |
مرحله 5 | پودر زعفران را با یکی دو قاشق آب جوش حل کرده روی بخار کتری (کمترین قدرت ) به مدت 2-3 دقیقه دم کنید و نیمی از زعفران را اضافه کنید. |
مرحله 6 | مابقی آب را به همراه گلاب در حال زدن کم کم اضافه کنید تا جوشیده و غلیظ شود. |
مرحله 7 | در آخر وانیل و مابقی زعفران دم کرده را اضافه کنید و درب قابلمه را قرار دهید تا با حرارت خیلی کم جا بیفتد. |