زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۵ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۱ کیلوگرم |
روغن ۱۵۰ گرم |
ماست ۱/۲ لیوان |
مرحله 1 | برنج را خوب تمیز کرده و چندبار میشوییم، تا آبِ برنج کاملاً زلال شود. سپس با آب و نمک برای چند ساعتی میگذاریم خیسبخورد. قابلمه مناسبی را تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم. |
مرحله 2 | آب و نمکِ برنج را خالی میکنیم و برنج را در قابلمه آب جوش ریخته و با کفگیر به آرامی هم میزنیم و اجازه میدهیم برنج بپزد تا مغز آن نرم شود، به طوری که اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهیم مغز آن سفت و خشک نباشد. هر از گاهی کفِ برنج را میگیریم |
مرحله 3 | 1تا 2 قاشق روغن درون برنجِ در حالِ جوشیدن میریزیم تا برنج سفیدتر شود، سپس برنج را آبکش میکنیم و مقداری آب ولرم روی آن میریزیم تا شوری و لیزیِ آن گرفته شود |
مرحله 4 | بعد به نسبت هر یککیلو برنج دو تا سه قاشقسوپخوری روغن تهِ قابلمه میریزیم، نصف لیوان آب نیز اضافه میکنیم. |
مرحله 5 | قابلمه را میگذاریم روی آتش تا آب و روغن داغ شود بعد برنج را درقابلمه میریزیم (اگر بخواهیم از ماست برای ته دیگ استفاده کنیم، 3 تا 4 قاشق ماست را با کمی برنج مخلوط میکنیم و کف قابلمه را با روغن چرب میکنیم و مخلوط برنج و ماست را در قابلمه میریزیم و اضافی برنج را هم میریزیم روی آن و دیگر آب اضافه نمیکنیم چون ماست وقتی گرم شود آبمیاندازد و به آب اضافی نیاز نداریم). |
مرحله 6 | اطراف برنج را به شکل مخروط بالا میآوریم و حرارت زیرِ ظرف را کم مینماییم. درِ ظرف را دمکنی میگذاریم، نیم ساعت دیگر میگذاریم برنج دمبکشد |
مرحله 7 | در صورتی که به تهدیگ احتیاج نباشد یک ساعت زمان کافی است تا چلوی ما دم بکشد و در صورتی که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان لازم میباشد |