مرحله 1 | ابتدا پسته خشک در آب کش ریخته زیر شیر آب سرد میشویم تا تمیز شود |
مرحله 2 | یه قابلمه روحی روی شعله گاز گذاشته و آب سرد که شش لیوان بود را داخل قابلمه ریخته تا آب جوش بیاد |
مرحله 3 | سپس نمک را به آب جوش اضافه کرده و با کفگیر هم میزنیم |
مرحله 4 | پسته ها را به آب جوش اضافه میکنیم |
مرحله 5 | آب دو تا لیمو ترش را گرفته و به پسته ها ی در حال جوش اضافه میکنیم که در این مرحله با اضافه کردن آب لیمو رنگ آب جوش صورتی میشه. |
مرحله 6 | آب غوره و آب لبو هم اضافه می کنیم پسته ها شروع به رنگ گرفتن میکنن |
مرحله 7 | صبر میکنیم تا کاملا پوست چوبی و مغز پسته رنگ گرفته و آب داخل قابلمه کاملا تمام بشه |
مرحله 8 | پسته ها را داخل آبکش ریخته تا احیانا اگه آبی باقی مانده باشه خارج بشه |
مرحله 9 | پسته ها را داخل سینی استیل ریخته و پهن میکنیم |
مرحله 10 | در این مرحله به دو صورت میشه عمل کرد اگر در فصل تابستان و جاهای گرمسیر هستید سینی پسته را داخل حیاط زیر نور آفتاب گذاشته تا مغز پسته خشک شود و دوباره با نور آفتاب پسته ها خندان شوند. |
مرحله 11 | ولی اگر در جاهای معتدل و سردسیر هستید سینی پسته را روی بخاری گذاشته تا با حرارت کم بخاری مغز خشک شود |
مرحله 12 | بعد از اینکه مغز پسته خشک شد ی قابلمه روحی که گنجایش آن چند برابر پسته ها هست را روی شعله گاز گذاشته تا حسابی داغ شود و بوی داغ شدن آن احساس کنید حدود ۲۰ دقیقه . |
مرحله 13 | پسته ها را داخل قابلمه ریخته و دو تا سه دقیقه صبر میکنید تا پسته هام گرم شوند |
مرحله 14 | بعد با ی کفگیر روحی شروع به هم زدن مرتب پسته ها میکنید طوری که صدای جینگ جینگ آن بلند شود به شرطی که شعله نه کم باشد که قابلمه سرد شود و نه زیاد که پسته بسوزد . |
مرحله 15 | حدود نیم ساعت به طور مرتب هم بزنید بعد احساس کردید مغز پسته شما داره بو داده میشه ولی بوی بریانی نمیده ی شعله پخش روی همون شعله گذاشته و زمان میدیم تا پسته ها به مرور زمان بو داده شوند در این مرحله نیاز نیست مرتب هم زده شود هر سه یا چهار دقیقه یک بار. |
مرحله 16 | بعد که تست کردید و دیدید مغز پسته بریان شده زیر شعله گاز خاموش کرده و تا سرد شدن قابلمه پسته هام داخلش هست . |