مرحله 1 | میزان شکر بسته به ذائقه افراد متفاوت است. البته شیرینی
شله زرد مجلسی نباید کم باشد. |
مرحله 2 | نسبت میزان برنج به شکر 1 به 3 است، یعنی برای یک کیلوگرم برنج 3 کیلوگرم شکر لازم است |
مرحله 3 | توصیه می شود شکر را مرحله به مرحله اضافه کنید و برای تست کردن میزان شیرینی شله زرد، مقداری از آن را در ظرفی بریزید و اجازه دهید کاملا خنک شود. چرا که شیرینی شله زرد پس از سرد شدن کمتر خواهد شد. |
مرحله 4 | همیشه به ازای هر پیمانه برنج 3 پیمانه شکر لازم داریم ولی برای شله زرد قالبی چون از پودر ژلاتین استفاده میکنیم یک پیمانه شیرینتر درست میکنیم. |
مرحله 5 | شکر را حتما پس از پختن برنج اضافه کنید. توجه داشه باشید
که شکر با حرارت دیدن کمی آب میاندازد لذا قبل از اضافه کردن شکر به آن آب اضافه نکنید |
مرحله 6 | هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، شله زرد خوش عطر و خوش طعمتر میشود. زعفران را در چند قالب یخ حل کنید و درب ظرف را گذاشته و استراحت دهید تا به رنگ مطلوب برسد. |
مرحله 7 | بهتر است از برنج نیمدانه و معطر استفاده نمایید و برنج را شب قبل خیس کنید. |
مرحله 8 | اضافه کردن کره به شله زرد از ترک خوردن آن بعد از سرد شدن، جلوگیری میکند. |
مرحله 9 | ازپخته شدن کامل برنج اطمینان حاصل نمایید. اگر دانههای برنج در شله زرد مشخص باشند یعنی برنج کاملا پخته نشده است. |
مرحله 10 | پس از سرو شله زرد در ظرف موردنظر از تکان دادن آن بپرهیزید. چرا که تکان دادن شله زرد باعث آب انداختن آن میشود. |
مرحله 11 | شله زرد پس از سرد شدن سفتتر میشود. لذا نباید بیش از حد قوام آید. برای فهمیدن غلظت مناسب شله زرد، مقداری از آن را در ظرفی بریزید و اجازه دهید تا خنک شود، البته با تجربه زیاد نیازی به اینکار نخواهد بود. |
مرحله 12 | هیچگاه درب ظرف شله زرد را قبل از خنک شدن کامل نبندید زیرا موجب عرق کردن آن میشود. |
مرحله 13 | شلهزرد به عنوان دسر بهتر است به صورت سرد سرو شود. |
مرحله 14 | برای تزیین شلهزرد از خلال بادام، پسته، دارچین و همچنین گلسرخ استفاده کنید. طبع کلی شله زرد به دلیل وجود برنج سرد است، گرمای دارچین و زعفران آن را معتدل خواهد کرد. |
مرحله 15 | شله زرد را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید چرا که بوی یخچال را به خود جذب میکند و در ضمن کمکم سفت میشود.
امیدوارم این نکات تو هنرمندیاتون بدردتون بخوره.. |