زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۳ پیمانه |
پیاز ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری |
زعفران دم کرده ۱/۲ پیمانه |
نخود فرنگی ۱۰۰ گرم |
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم |
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم |
دارچینبه مقدار لازم |
روغن مایعبه مقدار لازم |
مرحله 1 | ابتدا برنج را بشویید و حدود یک ساعت خیس کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس تکه های گوشت، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت از قرمزی دربیاید. دو لیوان آب هم اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد. |
مرحله 2 | داخل قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و بگذارید جوش بیاید. آبِ برنج خیس خورده را خالی کنید و سپس برنج را داخل آبِ در حال جوش بریزید. مقداری نمک هم بریزید. صبر کنید برنج چند قُل بزند. برنج را باید کمی زنده بردارید. اگر زیادی نرم شود شفته خواهد شد. حالا برنج را آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید. |
مرحله 3 | در این فاصله به گوشت که تقریبا آبش تمام شده است، نخود فرنگی، نمک، دارچین و کمی زعفران اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. |
مرحله 4 | کف قابلمه ته دیگ مورد نظرتان را قرار دهید، سپس یک لایه برنج داخل آن بریزید. بعد مقداری از مخلوط گوشت و نخود را بریزید و روی آن مقداری دارچین و ادویه پلویی بریزید. مواد را به همین شکل لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در انتها زعفران دم کرده را همراه با مقداری روغن آب شده بریزید. بگذارید برنج به مدت 60-45 دقیقه دم بکشد. |
مرحله 5 | وقتی برنج آماده شد، آن را داخل دیس برگردانید. ته دیگ را هم در ظرف دیگری بریزید. حالا می توانید برنج را سرو کنید. |