زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۵ نفر |
مواد لازم |
---|
آرد سفید ۳ لیوان |
شکر ۱/۲ لیوان |
آب ۶ قاشق غذا خوری |
روغن مایع ۲ قاشق غذا خوری |
کره ۱ قاشق غذا خوری |
شیر ۱/۲ لیوان |
تخم مرغ ۱ عدد |
مایه خمیر ۱ قاشق غذاخوری سرخالی |
نمککمی |
مرحله 1 | مایه خمیر را با آب گرم و ۱ قاشق شکر مخلوط کرده کنار بگذارید تا عمل بیاید. |
مرحله 2 | آرد و نمک را مخلوط کرده و الک کنید.تخم مرغ را در ظرفی شکسته و زرده و سفیده را کاملا مخلوط کنید نصف تخم مرغ برای داخل خمیر و نصف آن برای رومال استفاده میشود. |
مرحله 3 | در ظرف بزرگی شیر ولرم، شکر، کره ذوب شده، روغن مایع و نصف تخم مرغ را مخلوط کرده و خمیر مایه به عمل آمده را افزوده و هم بزنید. |
مرحله 4 | سپس آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر نرم و لطیفی که به دست نچسبد به دست بیاید و بعد به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید یا ۱۰۰ مرتبه روی میز کار بکوبید و روی خمیر را پوشانده در جای گرم به مدت یک ساعت و نیم استراحت دهید. |
مرحله 5 | وقتی حجم خمیر دو برابر شدکمی ورز داده به خمیر شکل دهید و در سینی فر روی کاغذ روغنی قرار داده و دوباره روی خمیر را بپوشانید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید.وقتی حجم خمیر تغییر کرد باقی مانده تخم مرغ را روی خمیر بمالید و کنجد بریزید. |
مرحله 6 | فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید و همزمان با روشن کردن فر یه ظرف آب جوش کف فر قرار دهید بعد از گرم شدن فر خمیر را به مدت ۲۰_۱۵ دقیقه در طبقه وسط بپزید و چند دقیقه هم شعله بالا را روشن کنید تا روی نان هم طلایی و خوش رنگ شود. |