مرحله 1 | ابتدا برای درست کردن خمیر اگر دستگاه خمیر درست کنی و یا هم زن داشته باشید بهتره، البته هم زن خمیر، حالا کره ها، شکر، نمک، وانیل و جوز هندی را در درون ظرف می ریزیم. |
مرحله 2 | سپس شیر را به همراه تخم مرغ ها در درون ظرفی با هم مخلوط می کنیم. |
مرحله 3 | حالا باید مخلوط شیر و تخم مرغ ها رو که قبلا با چنگال خوب هم زدیم را به ظرف حاوی کره اضافه کنید. و با هم مخلوط کنید.و بعد از مخلوط شدن ۱٫۲ فنجان آب پرتقال را به آن اضافه کنید و باز هم مواد را با هم مخلوط کنید. |
مرحله 4 | در این مرحله حدود ۱ قاشق پوست پرتقال یا نارنج رو رنده کنید و به مخلوط اضافه کنید. |
مرحله 5 | برای مخلوط کردن آرد اولا باید آن را قبلا دو بار الک کرده باشید و سپس در این مرحله آرد را از الک درون ظرف بپاچید و الک کنید تا تمام شود. سپس بدون آنکه هم بزنید وسط آن را گودالی درست کنید و مایه خمیر را به آن اضافه کنید. |
مرحله 6 | حالا دستگاه خود را روی پایه قرار دهید و اجازه بدید خمیر استراحت کنه ولی اول باید روی آن را بکشید تا گرمای دستگاه خارج نشه و خمیر پف بکنه. |
مرحله 7 | اگر در هر خانه این خمیر را بادست درست می کنید باید کره را روی بخار ذوب کنید و با شیر ولرمی که دست رو نمی سوزونه به مخمر اضافه کنید و اجازه بدید خمیر مایه ۱۵ دقیقه به حالت کف در بیاد و آماده اضافه کردن بشه. از قبل هم هنگام مخلوط کردن مواد رو با دست ورز بدید و بعد از مخلوط کردن مایه خمیر روی آن را بپوشانید و اجازه بدید ۱ ساعت در محل گرمی استراحت کند. |
مرحله 8 | در این فاصله تا زمانی که خمیر شما داره استراحت می کنه بهتره به سراغ مواد میانی نان برید و شروع کنید به ریز ریز کردن زردآلو خشک و آن را به قطعات کوچک خرد کنید بقیه مواد مثل زنجبیل خشک شده و کشمش خودشان ریز هستند. |
مرحله 9 | حالا باید ۱٫۴ آب پرتقال +آب هویج رو به میوه های خشک که می خواهید در لابه لای نان استفاده کنید اضافه کنید و ۱ ساعت بهش زمان بدید تا جذب میوه ها بشه و بعد از ۱ ساعت مایع اضافی که جذب نشده بود را خالی کنید. |
مرحله 10 | وقتی خمیر استراحت کرد آن را از ظرف خارج کنید و روی صفحه ای تمیز برای پهن کردن قرار دهید. البته قبل از قرار دادن خمیر حتما باید سطح مورد نظر را آرد بپاشید. |
مرحله 11 | حالا باید با وردنه خمیر را به شکل یک مستطیل بزرگ باز کنید. |
مرحله 12 | حالا باید سطح خمیر را با میوه هایی که قبلا در آب پرتقال و هویج خیساندید به طور یکنواخت بپوشانید. در این مرحله همراه با میوه ها باید خلال بادام ها را هم اضافه کنید. |
مرحله 13 | حالا خمیر را تا انتها رول کنید و در پایان با سلفون بپیچید و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید در جای گرم استراحت کند.و یادتون نره یه ده دقیقه قبل که نان را درون فر بگذارید فر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا حسابی داغ شود. |
مرحله 14 | حالا خمیر رو روی کاغذ روغنی داخل فر به مدت ۴۵-۳۰ قرار بدید و بعد اون رو خارج کنید و با قلم مو روی اون رو کره ذوب شده بریزید و اون رو گریل کنید تا طلایی بشه. |
مرحله 15 | بعد از طلایی شدن تا زمانی که نان گرم هست روی اون رو با الک خاک قند بپاشید. |
مرحله 16 | سپس اون رو به مدت ۵ تا ۶ ساعت روش رو سلفون بپیچید و بگذارید خنک بشه و بعد از خنک شدن اون رو به صورت رولی برش بزنید. |
مرحله 17 | حالا نوش جان کنید و از خوردن اون مخصوصا در زمستان لذت ببرید. |