زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۵ نفر |
مواد لازم |
---|
مرغ ۱ عدد |
زرشک ۳ قاشق سوپ خوری |
گوجه فرنگی گیلاسی ۵-۶ عدد |
فلفل دلمه ای ۱ عدد |
فلفل سبز ۲-۳ عدد |
پیاز قرمز ۲ عدد |
زعفرانبه مقدار لازم |
پودر پاپریکا ۱ قاشق مربا خوری |
نمک و فلفل به میزان به مقدار لازم |
آب لیمو ۲ قاشق غذا خوری |
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چای خوری |
کره ۱۰۰ گرم |
مرحله 1 | ابتدا نمک، فلفل، پودر پاپریکا، آب لیمو ترش و زعفران را با هم مخلوط میکنیم و به داخل شکم و روی مرغ میزنیم تا آن را مزه دار کنیم و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال میگذاریم. |
مرحله 2 | سپس مرغ را از یخچال خارج میکنیم و چند تکه کره را زیر پوست مرغ میگذاریم (مخصوصا قسمت سینه مرغ). این کار را به آرامی انجام میدهیم که پوست مرغ پاره نشود. پوست پرتقال رنده شده را هم به داخل شکم مرغ میمالیم. |
مرحله 3 | گوجه، فلفل خرد شده، فلفل سبز و زرشک را داخل شکم مرغ گذاشته و با خلال دندون یا نخ شکم را میبندیم. همچنین با نخ بالها و رانها را هم میبندیم که بعد از پخت از هم جدا نشوند. |
مرحله 4 | پیازها را به صورت حلقه ای برش میدهیم و ته قابلمه ای که در آن مقدار خیلی کمی روغن ریخته ایم، میچنیم. (دو ردیف روی هم). مرغ را از قسمت سینه روی پیاز میگذاریم (چون سینه دیرتر میپزد). درب قابلمه را میبندیم و حرارت اجاق گاز را کم میکنیم و اجازه میدهیم تا پیازها و مرغ آب بیندازند. حدودا ۳ -۴ ساعت طول میکشد تا مرغ بپزد و پیازها کاراملی شوند. |
مرحله 5 | در حین پخت چند مرتبه از آب توی قابلمه با قاشق روی مرغ میریزیم تا قشنگ طعم دار شود. بعد از دو ساعت هم به آرامی و با کمک دو عدد کفگیر مرغ را برمیگردانیم تا طرف دیگر آن هم پخته و طعم دار شود. کمی زعفران آب کرده را هم روی مرغ برس میکنیم. |