زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
مرغ ۱ عدد |
سویا ۱/۴ پیمانه |
روغن زیتون ۱/۴ پیمانه |
ماست ۲ قاشق سوپ خوری |
سس مایونز ۱ قاشق غذا خوری |
آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری |
پیاز ۱ عدد |
سیر ۱ حبه |
سبزی ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم |
پودر سیربه مقدار لازم |
زعفران آب کردهبه مقدار لازم |
نمک ۱.۵ کیلوگرم |
آب ۱.۵ پیمانه |
مرحله 1 | مرغ را خوب شسته و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود.پیاز را حلقه یا خرد کنید و در ظرفی تمامی مواد به جز زعفران را مخلوط کنید.مرغ را در ظرف قرار دهید و با این مواد همه قسمت ها را ماساژ دهید و به مواد آغشته کنید و کمی از مواد هم داخل شکم مرغ بریزید. |
مرحله 2 | روی ظرف سلفون بکشید و اجازه دهید مرغ حداقل 5 ساعت یا شب تا صبح داخل یخچال مزه دار شود.بعد از این مدت پاهای مرغ را با نخ نسوز مخصوص فر ببندید. تمام سطح مرغ را با زعفران آب کرده و روغن زیتون یا کره آب شده برس بزنید. |
مرحله 3 | برای داخل شکم مرغ میتوانید از هویج و کرفس و پیاز به همراه سبزی های معطر و گردو و زرشک استفاده کنید و داخل شکم را با مواد دلخواه خود پر کنید.یک فویل ضخیم را با برس چرب کنید و مرغ را وسط آن قرار دهید و از اطراف خوب ببندید. |
مرحله 4 | نمک را در ظرفی ریخته و کم کم آب را اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید تا نمک حالتی خیس شبیه به شن بگیرد؛ ممکن است آب کمتر یا بیشتری نیاز شود. |
مرحله 5 | کف قابلمه یک تکه فویل قرار دهید و نیمی از نمک را داخل آن بریزید. مرغی که فویل پیچی شده روی نمک قرار دهید و بقیه نمک را اطراف و روی مرغ بریزید و درب قابلمه را گذاشته و قابلمه را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 برای 90 دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شود.سپس 30 دقیقه درب ظرف را بردارید و اجازه دهید پخت ادامه پیدا کند. |
مرحله 6 | میتوانید بعد از این 2 ساعت مرغ را خارج کنید و فویل آنرا باز کنید و با همان فویل داخل سینی فر قرار دهید و دقایقی گریل کنید تا روی مرغ برشته و طلایی شود. |
مرحله 7 | در صورت تمایل میتوانید قابلمه را روی گاز با شعله ملایم برای 2 ساعت قرار دهید؛ حتما درب قابلمه را دمکنی بگذارید.سپس مرغ را از فویل خارج کرده و سرو کنید. |