زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۶ نفر |
مواد لازم |
---|
آرد ۵۰۰ گرم |
مایه خمیر ۱۴ گرم |
آب ۳/۴ پیمانه |
نمک ۱ قاشق چای خوری |
روغن زیتون ۱/۴ پیمانه |
شکر ۱ قاشق چای خوری |
نمکبه مقدار لازم |
رزماریبه مقدار لازم |
مرحله 1 | ابتدا خمیر مایه را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید شکر و نصف اب گرم را به ان اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا حدی که خمیر مایه کمی حل شود.کنار بگذارید به مدت 10 دقیقه تا ور بیاد و اسفنجی شود. |
مرحله 2 | آرد را الک کنید و با نمک خوب مخلوط کنید.انرا در یک ظرف گود بزرگ بریزید و خمیر مایه ور امده را اول هم بزنید و بعد به ان اضافه کنید + بیشتر آب باقی مانده و روغن زیتون .هم بزنید تا زمانی که ارد خمیر شود و به دست نچسبد اگر احتیاج بود باقی اب را هم اضافه کنید. |
مرحله 3 | سپس سطح کارتان را کمی آرد بپاشید و خمیر را روی ان قرار دهید و انرا مانند توپ گرد کنید و شروغ به ورز دادن کنید.(در هنگام ورز دادن مچ شما باید انعطاف داسته باشد .از نزدیک خودتان با ورز خمیر را از خودتان دور کنیددوباره جمع کنید و دوباره با قسمت برامدگی کف دست انرا از خودتان دور کنید.)8 تا 10 دقیقه ورز دهید.بعد این مدت خمیر حالت نرم و الاستیکی داره . |
مرحله 4 | انرا گرد کنید و داخل یک ظرف بزرگ بگذارید و پارچه ای روی ان بیاندازید.تا حجم ان زیادبشه حدودا 1 ساعت و نیم طول میکشه. |
مرحله 5 | فر را روی حرارت 425 فارنهایت یا 220 سانتیگراد روشن کنید. |
مرحله 6 | ظرف مستطیلی یا گرد خود را 30 در 40 یا گرد 30 سانتی را چرب کنید و درون ان کاغذ روغنی بگذارید و انرا هم چرب کنید. |
مرحله 7 | خمیر را بر روی سطحی که کمی ارد پاشیده اید 2 تا 3 دقیقه ورز دهید و سپس با دست درون ظرف پهن کنید به ضخامت 1 سانت. سپس با نوک انگشتان روی ان بزنید تا فرورفتگی و برامدگی روی ان ایجاد شود. |
مرحله 8 | کمی روی ان روغن زیتون بپاشید حدود یکی دو قاشق سوپخوری و کمی نمک دانه درشت هم بپاشید(نمک دریا بهتر است) و در صورت تمایل کمی هم رزماری خشک بپاشید(اختیاری) و بگذارید به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر تا روی ان طلایی شود. |
مرحله 9 | انرا برش دهید و در ظرف سرو بگذارید و روی ان روغن زیتون بکر بریزید و در صورت تمایل میتوانید ارگانو یا هر ادویه یا سبزی خشکی که بخواهید روی ان بریزید. |