زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۱۸ نفر |
مواد لازم |
---|
زعفران ۱/۳ قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری |
تخم مرغ (زرده) ۲ عدد |
ماست ۱۸۰ گرم |
آرد ۵۰۰ گرم |
روغن ۲۵۰ گرم |
دارچین ۱/۳ قاشق چای خوری |
خرما ۱۵۰ گرم |
گردو ۵۰ گرم |
پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری |
مرحله 1 | آرد را با روغن در ظرفی خوب مخلوط تا خمیر شود کنار بگذارید. |
مرحله 2 | در ظرفی دیگر، ماست، بیکینگپودر رو با هم مخلوط کرده بهم بزنید به زردههای تخممرغ اضافه کنید بهم زده و زعفران دمکرده را هم اضافه کرده و به خمیر آماده شده بیفزایید و مخلوط کنید. |
مرحله 3 | خمیر را نباید ورز بدید بلکه رو سطح صاف آرد پاشید کمی روش آرد بپاشید و زیر رو کنیدتا به دست نچسبد بعد در نایلون گذاشته ، این خمیر را دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود. |
مرحله 4 | بعد از دو ساعت، خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و با وردنه بازش میکنیم ضخامت نیم سانت ، خمیر را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنید. (میتوان با دهانه لیوان این کار را انجام داد.)برای هر شیرینی به دوتا خمیر گرد نیاز هست. |
مرحله 5 | خرما رو پوست گرفته(در آب داغ چند دقیقه گذاشته تا پوست جدا بشه)با قاشق له میکنیم با دارچین و پود هل و گردو مخلوط میکنیم. |
مرحله 6 | مقداری با قاشق برداشته روی خمیر گرد گذاشته بعد لایه دیگرخمیر گرد رو روی آن گذاشته با قالب بزرگتر نان برنجی روی آن رو فشار داده و مهر میزنیم. |
مرحله 7 | دقت داشته باشید که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبی باید آغشته به آرد شود. بعد دور خمیر را بپیچید. |
مرحله 8 | کلمپههای آماده را در سینی فر بچینید و آنها را 15 تا 20 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید. نباید رنگ این شیرینی هنگام پخت تغییر کند. |