زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۲۸ نفر |
مواد لازم |
---|
نمک ۱/۴ قاشق چای خوری |
رنده پوست لیمو ۱ قاشق چای خوری |
وانیل ۱ قاشق چای خوری |
پودر کاکائو ۳ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ ۱ عدد |
شکر ۱/۲ پیمانه |
کره ۲۴۰ گرم |
آرد ۲.۵ پیمانه |
مرحله 1 | کره را در دمای آشپزخانه قرار دهید تا نسبتا نرم شود. سپس کره و شکر را به مدت 1 تا 2 دقیقه با همزن برقی بزنید تا مخلوط کرم مانند شود |
مرحله 2 | وانیل، پوست لیمو رنده شده و نمک را به مخلوط کره اضافه نمایید. سپس آرد را به آرامی در حالیکه مخلوط را با دور کند همزن میزنید، اضافه کنید. |
مرحله 3 | خمیر آماده شده را روی سطح صاف و تمیزی قرار دهید، خمیر در این زمان ممکن است شل و چسبنده به نظر برسد. به مدت 1 تا 2 دقیقه آن را ورز دهید. |
مرحله 4 | سپس خمیر را به دو نیم تقسیم نمایید. روی یکی از نیمهها پودر کاکائو بپاشید و آن را تا جایی که کاکائو کامل جذب شود، ورز دهید. |
مرحله 5 | هر یک از دو تکه خمیر را بین دو ورقه پلاستیک یا کاغذ روغنی قرار دهید. با استفاده از وردنه آنها را به شکل دو مربع به عرض 18 سانتیمتر و ضخامت 8 میلیمتر درآورید. با استفاده از خط کش و یک چاقوی تیز، هر یک از خمیرها را به 9 نوار با عرض 2 سانتیمتر ببرید. |
مرحله 6 | تخممرغ را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و خوب هم بزنید. روی سطح کار را با پلاستیک بپوشانید. کار را با چیدن نوارهای سفید و کاکائویی (4 نوار بهصورت یکی در میان تا به شکل شطرنجی درآیند.) در کنار هم آغاز کنید. |
مرحله 7 | روی نوارهای خمیری و دیوارههای آنها با قلمو از مخلوط تخم مرغ بزنید. به آرامی نوارها را فشار دهید تا به هم بچسبند. سپس لایه دوم و سوم را به همین ترتیب شکل دهید. (رنگهای مخالف را روی هم قرار دهید.) |
مرحله 8 | به همین صورت تمام نوارها را برای چیدن بلوکهای شطرنجی استفاده کنید. احتمالا نوارهای شما برای چیدن 4 بلوک کافیست. بلوکهای چیده شده را در دو لایه سلفون یا نایلکس پیچیده و 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند. اگر عجله دارید می توانید آنها را 15 دقیقه داخل فریزر قرار دهید. |
مرحله 9 | فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. مکعب مستطیلها را با ضخامت 0.6 سانتیمتر ورقه ورقه کنید. |
مرحله 10 | ورقه های شیرینی شطرنجی را روی سینی فر قرار دهید و به مدت 10 تا 12 دقیقه شیرینیها را بپزید. پس از گذشت این زمان، سینی را از فر بیرون آورید و اجازه دهید تا شیرینیها به مدت 2 دقیقه خنک شوند. سپس آنها را بیرون آورید و در ظرفی قرار دهید تا کامل خنک شوند. |