زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۵ نفر |
مواد لازم |
---|
گوشت ۵۰۰ گرم |
لپه ۳۰۰ گرم |
تخم مرغ ۵ عدد |
پیاز ۲ عدد |
بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری |
زعفران ۱ قاشق چای خوری |
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم |
روغنبه مقدار لازم |
مرحله 1 | ابتدا گوشت را با چاقو به قطعات كوچكتر می بریم و همراه با پیاز (به صورت درسته)، زردچوبه، دارچین، نمك، فلفل و 2 لیوان آب روی حرارت می گذاریم تا پخته شود و آب گوشت كاملا تبخیر شود. |
مرحله 2 | لپه را كه از قبل خیس خورده، در قابلمه ای میریزیم و با كمی آب می پزیم. سپس آب اضافی آن را میگیریم. |
مرحله 3 | گوشت، پیاز و لپهی پخته شده را دو بار از چرخ گوشت میگذرانیم. |
مرحله 4 | تخممرغ، زعفران، بیكینگپودر، نمك و فلفل را به گوشت و لپهی چرخ كرده اضافه میكنیم و ورز میدهیم.حالا روی یك نعلبكی را با پارچهی نازك و نمداری میپوشانیم و در حالی كه نعلبكی را در یك دست داریم، دست دیگر را مرطوب كرده و از مخلوط گوشت به اندازهی یك تخممرغ برمیداریم، آن را لوله میكنیم، روی پارچه میگذاریم ، فشار میدهیم تا به شكل دایرهای شود (اطراف دایره نسبت به وسط آن باید نازكتر باشد) و با انگشت اشاره وسط آن را سوراخ میكنیم |
مرحله 5 | روغن را در تابه می ریزیم و وقتی داغ شد، دو طرف شامیها را در آن سرخ میكنیم روغن باید تمام سطح شامیها را بپوشاند. |
مرحله 6 | با كاغذ خشككن یا صافی، روغن اضافی شامیها را میگیریم، آنها را در دیس میچینیم و با تربچه، جعفری، برگ كاهو، گوجهفرنگی و حلقههای لیموترش تزیین میكنیم. |