زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۷ نفر |
مواد لازم |
---|
سبزی ۱۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم |
پیاز ۱ عدد |
گوجه فرنگی ۴ عدد |
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری |
رب انار ۱ قاشق چای خوری |
مرحله 1 | پیازو رنده می کنیم، کمی از پیاز و کمی از سبزی که حدود یه کاسه ماست خوری سر خالی میشه رو کنار میذاریم. بقیه پیاز و سبزی رو با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه کاملا مخلوط می کنیم. |
مرحله 2 | تابه رو کنار دستمون میذاریم و از مواد برداشته (اندازه بستگی به سلیقه خودتون داره) و تو دست گلوله و سپس پهن می کنیم و داخل تابه می چینیم، همه شامی ها رو که آماده کردیم و چیدیم تابه رو روی شعله کم(حتما باید کم باشه) میذاریم و درشو می بندیم، به روغن نیاز نداره، |
مرحله 3 | مواد شروع به پختن و آب انداختن می کنه، هر دو طرف شامی ها رو به همین صورت روی شعله کم میذاریم تا کمی بپزه، دقت کنین که نیازی به سرخ شدن نیست، در واقع شامی ها با آب خودشون بخار پز میشن. بعد از تابه خارجشون می کنیم، هر چقدم آبشون مونده باشه خارج می کنیم. |
مرحله 4 | داخل تابه کمی روغن می ریزیم، سبزی و پیازی رو که کنار گذاشته بودیم داخل تابه می ریزیم و با روغن تفت میدیم(به روغن زیادی نیاز نیست)، رب گوجه، رب انار، نمک و فلفل افزوده و تفت میدیم تا کمی روغن پس بده و سس آماده بشه. |
مرحله 5 | شامی ها رو داخل تابه سس می چینیم، گوجه ها رو از وسط نصف می کنیم و نمک می زنیم و روی شامی ها می چینیم، دو لیوان آب می ریزیم، در تابه رو میذاریم و وقتی یه جوش خورد شعله رو کم می کنیم، تا جایی که آبش غلیظ شه کافیه، شامی رشتی ما آماده ست. |