زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۲۰ نفر |
مواد لازم |
---|
گندم ۱ کیلوگرم |
آرد گندم ۱۰ کیلوگرم |
فندقبه مقدار لازم |
مرحله 1 | گندم رو خیس کرده و تمام کارایی رو که برای سبز کردن گندم برای عید انجام میدیم رو پیش میریم. |
مرحله 2 | گندم ما تا موقعی که تیغه زده برای پخت سمنو آمادست،یعنی قبل شکستن ساقه ها ،بعد اون حتما سمنو تلخ میشه. |
مرحله 3 | گندم را با چرخ گوشت چرخ میکنیم و داخل صافی میریزیم تا شیره گندم خارج شه .بعد گندم چرخ شده رو داخل قابلمه مناسبی ریخته چند لیوان اب اضافه میکنیم و باز هم شیره گندم رو میگیریم،اینکار رو سه بار انجام میدیم. |
مرحله 4 | مرحله بعدی مخلوط کردن آرد و شیره گندمه که داخل یه قابلمه بزرگ به دفعات مخلوط میکنیم بعد مخلوط رو روی یه صافی بزرگی رو که روی دیگ ترجیحا مسی گذاشتیم میریزیم تا مخلوط،بدون گلوله وارد دیگ سمنو بشه تا آخر اینکارو ادامه میدیم. |
مرحله 5 | بعد گاز رو روشن کرده و مدام تا لحظه آخر هم میزنیم،چون سمنو خیلی زود ته میگیره،بعد اینکه احساس کردیم سمنو ما حجمش کم شده و از حالت آبکی خارج شده،پیچش رو کمتر میکنیم وتا جایی به پخت ادامه میدیم که قلهای خیلی سنگین میزنه و غلظتش زیاد شده، |
مرحله 6 | نیم ساعت آخر فندق خام رو اضافه میکنیم وپیچ گاز رو کم کرده ولی به هم زدن ادامه میدیم بعد هم زیرش رو خاموش میکنیم تا یکی دو ساعت بمونه. |