زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
سیب زمینی پخته شده ۲ عدد |
گشنیز ۲ قاشق غذا خوری |
پودر زیره ۱ قاشق مربا خوری |
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مربا خوری |
شنبلیله ۱ قاشق غذا خوری |
نخود فرنگی ۱/۲ لیوان |
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مربا خوری |
پودر کاریبه مقدار لازم |
روغنبه مقدار لازم |
نمک و فلفلبه مقدار لازم |
آرد ۱.۵ لیوان |
نمک ۱ قاشق چای خوری |
روغن ۳ قاشق غذا خوری |
مرحله 1 | طرزتهیه مواد داخل سمبوسه: |
مرحله 2 | ابتدا در ظرفی مناسب روغن را داغ كرده و سپس به آن رب گوجه فرنگی و ادویه را اضافه میكنیم و كمی تفت میدهیم حالا نخود فرنگی و سیب زمینی پخته شده را به آنها اضافه كرده و خوب تفت میدهیم و سپس بقیه مواد را هم به ظرف اضافه كرده و آنها را خوب سرخ میكنیم. بعد از مخلوط شدن از روی حرارت برمی داریم و اجازه میدهیم خوب خنك شود. |
مرحله 3 | طرز تهیه خمیر: |
مرحله 4 | در ظرفی مناسب آرد، نمك و روغن را اضافه كرده و به میزان لازم آب اضافه میكنیم و آن قدر ورز میدهیم تا به دست نچسبد و خوب بگیرد. حالا خمیر را در نایلون می گذاریم تا 15 دقیقه استراحت كند. |
مرحله 5 | پس از این زمان، از خمیر كوفته هایی به اندازه گردو برداشته و با وردنه یا جسم مناسبی مثل جای نوشابه خانواده به صورت گرد باز می کنیم. حالا اگر دوست دارید بین همین خمیر مواد را گذاشته و لبه ها را روی هم می اوریم و با دست فشار میدهیم تا لبه ها كاملا بسته شود یا اینكه دایره را با چاقو نصف کرده و دو هلال میكنیم. |
مرحله 6 | لبه صاف خمیر را تا زده و بوسیله آب به هم می چسبانیم تا به صورت یک قیف درآید. از مواد، داخل سمبوسه گذاشته و بالای خمیر را به صورت قطاب می پیچیم. پایین سنبوسه را هم یک پیچ می دهیم (برای زیبایی کار). سپس در روغن زیاد سرخ می کنیم و روی دستمال کاغذیِ آشپزخانه میگذاریم تا روغن زیادی آن گرفته شود. |