زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۱۲ نفر |
مواد لازم |
---|
روغن کرمانشاهی ۲ قاشق سوپ خوری |
زرشک سیاه ۱/۳ پیمانه |
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم |
زعفران ۱ قاشق سوپ خوری |
خلال بادام ۳۵۰ گرم |
لیمو عمانی ۸-۶ عدد |
رب گوجه فرنگی ۱/۳ پیمانه |
روغن ۳-۲ قاشق سوپ خوری |
پیاز ۱ عدد |
گوشت ران گوسفند ۱.۵ کیلوگرم |
مرحله 1 | گوشت را به قطعات 2 تا 2/5 سانتیمتری خرد کنید. |
مرحله 2 | پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و روغن مایع را در قابلمه مناسبی بریزید؛ پیاز را به مدت 7 تا 8 دقیقه تفت دهید تا طلایی رنگ شود، سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید. |
مرحله 3 | گوشت را به همراه رب گوجه فرنگی به پیاز اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید. مقدار یک تا 1/5 لیتر آب جوش به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید که 1/5 ساعت بپزد تا گوشت نیم پز شود. |
مرحله 4 | لیمو عمانی را شسته و در هر یک از آنها 3 تا 4 سوراخ ایجاد کنید. |
مرحله 5 | خلال بادام را نیز بشویید و با لیمو عمانی، نمک و فلفل قرمز به گوشت اضافه کنید. 1/5 تا 2 ساعت دیگر صبر کنید تا گوشت و خلال بادام پخته و خورشت جا بیفتد یا اصطلاحا به روغن بیفتد. |
مرحله 6 | زعفران آب کرده را درون خورشت بریزید و در این هنگام زرشک سیاه را پاک کنید و با آب سرد بشویید ولی نگذارید در آب خیس بخورد؛ سپس آن را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود. |
مرحله 7 | روغن کرمانشاهی را داغ کنید، از روی حرارت بردارید و زرشک سیاه را به آن اضافه کنید و فورا در خورشت بریزید. |
مرحله 8 | زیر خورشت را خاموش و با برنج میل کنید. |
مرحله 9 | دقت کنید زمانی که زرشک سیاه را به خورشت اضافه کردید، نباید خورشت بجوشد چون در این صورت رنگش سیاه خواهد شد. |