زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
پیاز ۲ عدد |
گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم |
بامیه ۳۰۰ گرم |
گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم |
آبلیمو ۳ قاشق غذا خوری |
سیر ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه ۱/۲ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه و فلفل قرمز ۰.۵ قاشق چای خوری |
زیره ۰.۵ قاشق چای خوری |
روغن زیتونبه مقدار لازم |
مرحله 1 | ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و سیر را رنده کنید. |
مرحله 2 | گوجهفرنگی های فیلهشده را با میکسر پوره کنید. |
مرحله 3 | داخل قابلمه مناسبی 2تا 3 قاشق روغن زیتون ریخته، روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار میدهیم.پیاز را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا طلایی شود. |
مرحله 4 | پس از طلایی شدن پیاز، سیر را اضافه کرده و 1 دقیقه تفت میدهیم تا بوی آن بلند شود. |
مرحله 5 | گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم، سپس ادویهجات و رب را اضافه میکنیم و تفت میدهیم . |
مرحله 6 | سپس پوره گوجهفرنگی را به مواد اضافه کرده و هم میزنیم، حدود 5 دقیقه تفت میدهیم و به قابلمه به میزان مناسب آبجوش اضافه میکنیم . وقتی آب خورشت قل قل کرد، شعله را کم کرده و در قابلمه را میبندیم تا گوشت به آرامی بپزد. زمان پخت گوشت بسته به نوع گوشت متفاوت است. |
مرحله 7 | در زمانی که گوشت در حال پخت است، بامیه ها را بشوئید و تنها کمی دم آنها را بگیرید،به اندازهای که داخل خود بامیه دیده نشود و زیاد به خورشت لعاب ندهد. |
مرحله 8 | در یک تاب، کمی روغن ریخته و بامیهها را برای چند دقیقه تفت میدهیم تا فقط رنگ آنها کمی پررنگ شود. لازم نیست تا طلایی شدن آنها را سرخ کنید. |
مرحله 9 | وقتی گوشت پخت آبلیمو و بامیهها را به خورشت اضافه کرده و نمک خورشت را اندازه میکنیم.باز هم در قابلمه را بسته،و اجازه میدهیم بامیهها بپزند و خورشت روی شعله کم جابیفتد. |
مرحله 10 | در مرحله آخر چک کنید که بامیهها پخته باشند، ولی له نشوند و آب خورشت نیز غلظت مناسبی داشته باشد. |
مرحله 11 | در نهایت در زمان سرو اگر احساس کریدید خورشت نیاز به چاشنی دارد از کمی آب لیمو ترش استفاده کنید. البته اگر گوجههای شما ترش باشند نیازی به اضافه کردن آبلیمو نیست. |