زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۸ نفر |
مواد لازم |
---|
گوشت گوسفندی ۳۵۰ گرم |
پیاز ۱ عدد |
گندم ۴۰۰ گرم |
نمک ۱ قاشق چای خوری |
روغن ۲ قاشق غذا خوری |
آب گوشت ۲ پیمانه |
آببه مقدار لازم |
روغنبه مقدار لازم |
مرحله 1 | ابتدا گندم را از روز قبل حدود 4 تا 7 ساعت خیس میكنیم و آبی که داخلش خیس خورده رو خالی کرده و مقداری آب بهش اضافه کرده (حدود یک لیتر) روی حرارت گذاشته تا بپزد.و هر چند دقیقه همزده تا ته نگیرد. |
مرحله 2 | در ظرفی جداگانه گوشت را با 2 تا 3 لیوان آب و مقداری پیاز روی حرارت گذاشته تا بپزدبعد وقتی گوشت یک حالت نیم پز گرفت 1ق چ نمک اضافه میکنیم. |
مرحله 3 | 2 ساعت و نیم زمان میبره تا گندم بپزه البته این بستگی به نوع گندم و زمان خیس خوردن گندم داره،در این مدت قبل از نرم شدن گندم اگر لازم بودمقداری آب گرم بهش اضافه کنید. |
مرحله 4 | وقتی گندم شکوفه زده و حالت نرم و پوره شد از روی حرارت بر میداریم تا کمی از حرارت بیفته بعد با غذاساز له میکنیم روی حرارت گذاشته و گوشتی که پخته شده بود و ریش ریش کردیم رو به حلیم اضافه میکنیم |
مرحله 5 | آب گوشت رو از صافی عبور میدیم و به حلیم اضافه میکنیم از این مرحله به بعد مدام حلیم رو بهم زده تا ته نگیرد. غلظت حلیم نه خیلی شل باشد و نه سفت باشدیک حالت کشدار باشد. |
مرحله 6 | بعد پخت اگر دوست داشتید 2 ق غ روعن یا کره آب کرده بهش اضافه کنید بعد از جا افتادن حلیم از روی حرارت برداشته و داخل ظرف کشید و با شکر و دارچین و کره آب شده و کنجد تزئین کرد و نوش جان کنید. |