زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۱۰ نفر |
مواد لازم |
---|
بلغور گندم ۳ پیمانه |
گوشت ۵۰۰ گرم |
نخود ۱/۲ پیمانه |
لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه |
عدس ۱ پیمانه |
سیر ۲۰۰ گرم |
پیاز ۲ عدد |
آب قلم ۲ پیمانه |
ادویه ۱ قاشق غذا خوری |
نمک ، فلفل قرمزبه مقدار لازم |
زنجبیل ۱ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری |
مرحله 1 | حبوبات و بلغور را از شب قبل خیس کنید |
مرحله 2 | بلغور را با همان آبی که از شب قبل گذاشتید داخل یک قابلمه نسبتا بزرگ ریخته و به مقدار کافی آب اضافه کنید بگذارید بپزد |
مرحله 3 | هر یک از حبوبات را داخل ظرف های جدا بگذارید تا نیم پز شود و نفخ آن خارج شود |
مرحله 4 | گوشت را مثل آبگوشت به همراه پیاز خرد شده و نمک و ادویه و رب گوجه بگذارید بپزد. |
مرحله 5 | می توانید گوشت را به همراه حبوبات نیم پخته داخل زودپز بریزید تا زودتر آماده شود. |
مرحله 6 | سیر رنده شده و زنجبیل را به بلغور اضافه کنید بلغور را باید شعله ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. |
مرحله 7 | عدس نیم پخته را باید همان اوایل به بلغور اضافه کنید تا همراه بلغور پخته و له شود |
مرحله 8 | باقی حبوبات را اگر به آبگوشت اضافه نکردید همراه عدس به بلغور اضافه کنید تا خوب بپزد. |
مرحله 9 | گوشت که پخت . آب گوشت و آب قلم را به بلغور اضافه کنید گوشت را جداگانه بگذارید کمی سرد شود. |
مرحله 10 | گوشت را با با گوشت کوب له کنید یا با دست ریش ریش کنید و به بلغور اضافه کنید و در این مرحله فلفل را اضافه کنید |
مرحله 11 | از این مرحله به بعد باید حلیم را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و کش دار شود و به غلظت دلخواه برسد. زعفران را در این مرحله اضافه کنید. |
مرحله 12 | وقتی مطمئن شدید که حبوبات و بلغور خوب پخته شعله را خاموش کنید در قابلمه را بگذارید تا نیم ساعت دم بکشد. |
مرحله 13 | حلیم آماده را در ظرف کشیده و به دلخواه تزئین کنید. |