مرحله 1 | اول از همه برنج رو بشورین و با آب نمک بزارین چند ساعت بمونه تا خیس بخوره و قد بکشه |
مرحله 2 | برنج رو بزارین رو گاز تا جوش بیاد و قل بخوره بعدآبکش کنین فقط نزارین زیاد نرم بشه کمی دون داشته باشه برنج رو آبکش کردین کناری بزارین تا سرد بشه |
مرحله 3 | مرغ رو به تیکه های ریز خورد کنین و بهش نمک و ادویه بزنین تا مزه دار بشه |
مرحله 4 | پیاز رو نگینی ریز خورد کنین و تو روغن تفت بدین تا نرم بشه زردچوبه بزنین تا طلایی بشه |
مرحله 5 | پیاز نرم شد مرغو اضافه کنین و سرخش کنین سینه مرغ نیاز به تفت زیاد نداره چون زود میپزه و اگه زیاد تفت بخوره سفت میشه کمی تفت دادین و مطمین شدین پخته شده خاموش کنین. |
مرحله 6 | تو یه ظرف دیگه کره و یا روغن بریزین کمی گرم شد زرشک رو بریزین و نصف قاشق چ شکر بریزین و کمی تفت بدین زیاد تفت ندین تا سیاه نشه. |
مرحله 7 | تو یه ظرف دیگه ماست و روغن و زرده تخم مرغ رو خوب با هم مخلوط کنین و کم کم زعفرون اضافه کنین تا رنگ دلخواهتون به دست بیاد |
مرحله 8 | برنج رو با مخلوط ماست مخلوط کنین و هم بزنین |
مرحله 9 | قابلمه چدن یا تفلون بگیرین دورتا دور دیواره و کفشو چرب کنین نصف برنج رو بریزین داخلش مرغ و زرشک رو بریزین روش فقط حواستون باشه یک سانت از کل دیواره رو خالی بزارین و تیکه مرغ نریزین مرغ و زرشک وسط برنج باشه بعد مابقی برنج رو بریزین و با پشت کفگیر خوب فشرده کنین. |
مرحله 10 | بزارین روی گاز اول شعله رو زیاد کنین تا بخارش بالا بیاد بعد شعله رو خیلی کمکنین دم کنی بزارین تا دم بکشه و بپزه |
مرحله 11 | زمان دقیقی برام دم دادن نمیشه گفت فقط حتما حواستون باشه که دیواره برنج مثل تهدیگش باید طلایی بشه این طوری زمان برعکس کردن از هم نمیپاشه. |
مرحله 12 | برای گرفتن بوش میتونین از گلاب یا دارچین و یا رنده پوست لیمو اضافه کنین |
مرحله 13 | من همیشه مقداری از تیکه های مرغ رو نگه میدارم وقتی برنج رو نصف کردم برای تزیین میریزم وسط برنج مثل عکس بالا و با زرشک و خلال بادام و پسته تزیین میکنم. |