زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
ماست ۱ لیوان |
لبو ۴ عدد |
روغنبه مقدار لازم |
زعفرانبه مقدار لازم |
برنج ۵ پیمانه |
فیله مرغ ۴ قطعه |
پیاز ۲ عدد |
کره ۲۵ گرم |
نمکبه مقدار لازم |
مرحله 1 | اول با کمی روغن پیاز داغ کردم و فیله مرغ و با زعفرون و نمک و کمی کره پختم . |
مرحله 2 | بعد برنج رو آبکش کردم .کمی زنده تر برداشتم . بعد 3 تا تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک با هم مخلوط کردم و کمی برنج توش ریختم برای ته دیگ اماده شد ( تو این ردیف زعفرون نزدم .) |
مرحله 3 | بعد توی ماهیتابه روغن و کره داغ کردم و کمی از اون رو باقی گذاشتم و بقیه رو تولوبان برداشتم برای آخرکار و روی ظرف درمرحله انتهایی . |
مرحله 4 | حالا یک ردیف از مایه سرخابی ( لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن ) ریختم ته ظرف و صاف کردم . |
مرحله 5 | لبوهام آماده و یحته شده بودن .رنده درشت کردم . و یک ردیف روی برنج سرخابی ها صاف کردم . |
مرحله 6 | ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای اینکه ترکیب رنگی قشنگی رو داشته باشیم . |
مرحله 7 | بعد فیله های مرغها رو با پیاز داغ و کمی آب باقیمانده مرغ ( خیلی کم حدود 4 – 5 قاشق ...به شرطی که برنج زنده باشه ) روی ظرف ریختم و فشار دادم و صاف کردم. |
مرحله 8 | حالا کمی دیگه برنج داشتم بهش زعفرون زدم و کمی روی ظرف ریختم و کمی دیگه از همون رو برای تزیین نگه داشتم . |
مرحله 9 | باقی روغن و کره رو روش دادم و |
مرحله 10 | درش رو با کاغذ قوبل پئشماندم ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرف تعبیه کردم که بخار اضافی بیرون بره و پلو با ترکیب بخار حاصل خمیر نشه ... |
مرحله 11 | شعله زیر ته چین رو خاموش کردم و فویل رو برداشتم تا کمی برنج خنک بشه و ماهیتابه رو از بالا به پایین تکوندم !! یعنی کمی تکان دادم تا بفهمم که کفش کنده شده تا قالبی در بیاد یا نه . یادتون باشه اگه تا خاموش کردین و نذاشتین حنک بشه ....ته چین امکان داره تهش به ظرف بچسبه و قالبی در نیاد . اگه فکر کردین ممکنه چسبیده باشه ...تهش رو توی آب سرد بذارین کمی بمونه و بعد تو دیس گرد دمر کنین . |