زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۴ پیمانه |
بادمجان ۳ عدد |
پیاز داغ ۳ قاشق سوپ خوری |
قارچ ۳ عدد |
پیاز ۱ عدد |
لیمو ترش ۱ عدد |
زرشک ۳/۴ پیمانه |
ماست چکیده ۱ پیمانه |
پودر آگار آگار ۱ قاشق مربا خوری |
زعفران دم کردهبه مقدار لازم |
پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری |
گلاب ۲ قاشق سوپ خوری |
نمک و فلفلبه مقدار لازم |
روغنبه مقدار لازم |
شکربه مقدار لازم |
مرحله 1 | برنج را بشویید و حدود 2 ساعت در مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید، سپس بهصورت حلقهای خرد کنید. کمی نمک روی آنها بریزید و حدود 2 ساعت صبر کنید، سپس بادمجانها را بشویید، خشک کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید. موقع سرخ کردن، روی تکههای بادمجان مقداری نمک و فلفل هم بریزید. |
مرحله 2 | قارچها را بشوید و آنها را بهصورت ورقهای خرد کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و داخل یک تابه همراه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی آبِ قارچها کشیده شد، آبلیمو و مقداری نمک و فلفل اضافه کرده و بهآرامی هم بزنید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید. |
مرحله 3 | پودر آگارآگار را روي ٣ قاشق آب بریزید و چند دقيقه كنار بگذاريد. ماست چكيده را در ظرفی بریزید و آن را کمی هم بزنید تا صاف و یکدست شود، سپس نمك، آگارآگار، زعفران، هل و گلاب را اضافه کرده و هم بزنید. اگر مایه ته چین غليظ بود، مقداری آب به آن اضافه كنيد. |
مرحله 4 | زرشك را بشویید و در آبکش بریزید تا خشک شود، سپس در مقداری روغن همراه با كمي شكر تفت دهيد. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روي حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، سپس برنج خیسخورده را اضافه بریزید. صبر کنید برنج همراه با آب بجوشد و کمی نرم شود، سپس آن را در آبكش بریزید. |
مرحله 5 | قابلمه يا قالب تفلون مناسبي را با کمی روغن چرب کنید. مقداري از برنج را به مايه تهچین اضافه كرده ، خوب مخلوط كنید، سپس داخل قابلمه بریزید. بعد بادمجانهاي سرخشده را روي آن بچينيد. پيازداغ را روی بادمجانها پخش كنيد. حالا چند کفگیر برنج ساده روی مواد بریزید و سطح آن را صاف کنید، سپس قارچها را روي برنج بچینید. |
مرحله 6 | مقداری زرشک هم روی آنها بریزید (مقداري از زرشک را براي تزئين نگه داريد). در انتها یک لايه برنج ساده روي مواد بریزید و با پشت كفگير آن را فشار دهید. ظرف را روي حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد و تهچین شما آماده شود. |
مرحله 7 | بعد از آماده شدن تهچین، آن را در ظرف مناسبي برگردانيد، با زرشك تزئين و سرو کنید. |