زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۶ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۴ پیمانه |
تخم مرغ (زرده) ۴ عدد |
ماست ۵ قاشق سوپ خوری |
آلبالو ۴۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم |
پیاز ۱ عدد |
شکر ۴ قاشق سوپ خوری |
نمک و فلفلبه مقدار لازم |
زعفران ۱ قاشق چای خوری |
روغنبه مقدار لازم |
کره ۲۵ گرم |
مرحله 1 | بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را درآورید. سپس آلبالوها را در کاسه درداری بریزید و روی آنها شکر بپاشید و در یخچال قرار دهید. |
مرحله 2 | البته توجه داشته باشید که این کارها را یک روز قبل از درست کردن تهچین باید انجام دهید. |
مرحله 3 | برنج را بشویید و همراه با مقداری نمک، حداقل به مدت 2 ساعت خیس کنید. در این فاصله زمانی، کاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج کنید و در سبدی که روی کاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را کنار بگذارید. |
مرحله 4 | پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ کنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه کرده، با کمی نمک و فلفل مزهدار کنید. بعد از اینکه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استکان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد. |
مرحله 5 | قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیمپز شدن برنج، داخل سبد آبکشی کنید. |
مرحله 6 | کاسه بلوری بزرگی آماده کنید و زردههای تخممرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه کنید و توسط چنگال خوب هم بزنید. |
مرحله 7 | پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و دوباره با چنگال هم بزنید |
مرحله 8 | حالا برنج آبکش شده را داخل کاسه بریزید و با کمک قاشقی بزرگ به این مایه آغشته کنید. البته این کار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود. |
مرحله 9 | تابه گرد نچسبی آماده کنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل تابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. حالا سطح آلبالو را با لایهای از گوشت چرخکرده سرخ شده، بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف کنید. به این ترتیب تهچین برای دمکردن آماده است. |
مرحله 10 | شما میتوانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا کره استفاده کنید. |
مرحله 11 | مدت زمان لازم برای دم کشیدن تهچین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یک سینی یا دیس گرد را روی دهانه تابه قرار دهید و آن را برگردانید |