زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۳ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۲ پیمانه |
دانه انار ۱ پیمانه |
گشنیز ۱/۴ پیمانه |
کشمش ۱/۴ پیمانه |
خلال پسته ۲ قاشق سوپ خوری |
زعفران دم کرده ۳ قاشق سوپ خوری |
نمک و فلفل و روغنبه مقدار لازم |
مواد لازم0 |
مرغ ۱ عدد |
آب انار ۲ پیمانه |
لیمو ترش ۱ عدد |
شکر ۲ قاشق سوپ خوری |
کره ۴ قاشق سوپ خوری |
موسیر ۱ عدد |
پودر گلپر ۱ قاشق سوپ خوری |
پیاز ۲ عدد |
سیر ۶ حبه |
نمک و فلفل و روغنبه مقدار لازم |
مرحله 1 | برنج را در مقداري آب خيس كنيد. كشمش را هم حدود يك ربع خيس كنيد، بعد خشك كنيد. کشمش را در مقداري روغن يا كره تفت دهيد و كناري بگذاريد. |
مرحله 2 | تابهاي روي حرارت بگذاريد و مقداري روغن در تابه بريزيد. وقتي روغن داغ شد سبزي را در آن تفت دهيد. بعد از سبك شدن گشنيز دانههاي انار و خلال پسته را هم اضافه كرده و حالا حرارت را خاموش كنيد. |
مرحله 3 | برنج را به روش معمول آبكش كنيد. در قابلمهكمي روغن بريزيد و تهديگ دلخواه بگذاريد.برنج را لايه لايه با سبزي و دانه انار و كشمش در قابلمه بريزيد. در آخر روي برنج زعفران دمكرده بريزيد و دمكني بگذاريد. مقداري از مواد را براي تزیين نگه داريد. |
مرحله 4 | بعد از حدود 45 دقيقه، برنج را در ظرف مورد نظر بكشيد و با دانههاي انار و سبزي و پسته تزیين كنيد. |
مرحله 5 | برای تهیه مرغ اناری كره را در تابه يا قابلمهاي آب کنید، موسير را خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. |
مرحله 6 | آب انار را همراه با شكر، آب و پوست ليموترش به موسير اضافه كنيد. حرارت را كم كنيد وقتی سس غلیظ شد نمك را اضافه كنيد و كنار بگذاريد. |
مرحله 7 | پيازها را ورقهورقه كنيد. حبههاي سير را هم رنده کرده و در روغن تفت دهيد. پودر گلپر را هم اضافه كنيد. |
مرحله 8 | تكههاي موسير و پوست ليمو را از آب انار جدا كنيد. آن را روي اجاق بگذاريد تا بجوشد، سپس دو قاشق كره اضافه كنيد و حرارت دهيد تا آب شود. اين مایه را به عنوان طعمدهنده با قلممو ی آشپزی داخل شكم و روي پوست مرغ بماليد. نمك و فلفل هم بپاشيد، سپس داخل شكم مرغ را با پياز و سير پر كنيد. |
مرحله 9 | مرغ درسته را در سيخ فر فرو كنيد و در فر با دماي 180 درجه و مدت يك ساعت و 10 دقيقه بپزيد. پس از آن 20 دقيقه شعله بالاي فر (گريل) را روشن كنيد، سپس دما را به 200 درجه برسانيد و همزمان با گريل كردن حرارت دهيد. يادتان باشد در اين مدت چند بار مرغ را با قلمموي آغشته به مخلوط آب انار طعمدار كنيد. |