زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۴ نفر |
مواد لازم |
---|
اسفناج ۱ کیلوگرم |
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم |
سسبه مقدار لازم |
برنج ۲ پیمانه |
پیاز ۲ عدد |
لپه ۱ فنجان |
آب نارنج ۱/۲ فنجان |
سیر ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری |
روغنبه مقدار لازم |
نمک و فلفلبه مقدار لازم |
زعفرانبه مقدار لازم |
مرحله 1 | اسفناج را خرد کرده، حدود نصف لیوان از آن را کنار گذاشته و باقی را با نصف فنجان آب در قابلمه می پزیم. می گذاریم کاملا آبش کشیده شود و به خوردش برود. |
مرحله 2 | لپه را جداگانه کمی پخته سپس آبکش می کنیم. |
مرحله 3 | یک عدد پیاز را خرد و تفت داده و سپس گوشت به آن اضافه می کنیم و ادویه و نمک و کمی زعفران زده و پس از تفت دادن لپه را به مخلوط می افزائیم، کمی آب می ریزیم تا گوشت کاملا بپزد و آبش کشیده شود. سپس ربها یا رب و سس انار را اضافه کرده تفت می دهیم. |
مرحله 4 | در ظرف دیگر روغن داغ می کنیم و پیاز باقی مانده را خرد و در آن تفت می دهیم. سیر را به صورت خرد شده اضافه می کنیم. پس از تفت دادن اسفناج خام را افزوده و کمی که تفت خورد اسفناج پخته را می افزائیم و مخلوط را خوب سرخ می کنیم سپس آب نارنج را به آن می افزائیم. اگر آب نارنج رقیق بود مقدار بیشتری از آن نیاز است. |
مرحله 5 | مخلوط اسفناج را به مخلوط گوشت افزوده و کاملا مخلوط می کنیم . ترشی و ادویه و نمک غذا را باب میل خود اندازه می کنیم. |
مرحله 6 | برنج را کمی زنده تر بر می داریم و آبکش کرده و در آبکش به آن آب و روغن داغ را می افزائیم. سپس ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه چیده و رویش یک لایه برنج می ریزیم و سپس یک لایه از مواد و روی آن کمی دارچین و زغفران می ریزیم، این لایه ها را یک بار دیگر تکرار می کنیم. سپس باقی برنج را روی سطح داده و کمی زعفران رویش می ریزیم و چند سوراخ ایجاد کرده و برنج را دم می کنیم، پس از دم کشیدن، با احتیاط برنج و مواد را مخلوط کرده و سرو می کنیم. |