زمان آماده سازی دقیقه | زمان پخت دقیقه | تعداد ۵ نفر |
مواد لازم |
---|
برنج ۳ پیمانه |
آلبالو ۵۰۰ گرم |
شکر ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده ۱.۵ قاشق چای خوری |
سویا ۱ پیمانه |
پیاز ۱ عدد |
آرد نخودچی ۱-۲ قاشق سوپ خوری |
پیاز داغ ۲ قاشق سوپ خوری |
خلال پسته ۲ قاشق سوپ خوری |
روغنبه مقدار لازم |
نمکبه مقدار لازم |
مرحله 1 | آلبالوها را بشویید، هسته ودُم آن ها را جدا کنید وترجيحا در یک ظرف مسي يا لعابي همراه با شكر و یک پيمانه آب به مدت ١٥-١٠دقيقه بجوشانيد، سپس آلبالوهارا از شربت جداكرده ، با پيازداغ مخلوط كنيد. |
مرحله 2 | در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی جوش آمد، برنج از قبل خیس خورده را داخل آن بریزید. صبر کنید تا آماده آبکشی شود. دقت کنید که برنج را باید کمی زنده تر آبکش کنید. |
مرحله 3 | كف قابلمه كمي روغن بریزید و مقداری نان براي ته ديگ استفاده كنيد. نيمي از برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس مخلوط آلبالو را اضافه کنید. بقيه برنج را هم بریزید و در انتها زعفران را قطره قطره روي چندجاي برنج بريزيد. حالا باید برنج را دم كنيد. |
مرحله 4 | سوياي ريز را با مقدارمناسبي آب جوش خيس كنيد تا نرم شود ، سپس آن راچرخ كرده، با پياز رنده شده كه آب آن گرفته اید، مخلوط كنيد. آردنخودچي، نمک و انواع ادويه هاي معطر را در اين قسمت به سویا اضافه کنید. مخلوط را خوب ورز دهيد و به مدت يك ساعت در يخچال قرار دهيد، سپس آن را به صورت كوفته ريزه (كله گنجشكي) در آورده، با مقداركمي روغن درتابه مناسب سرخ كنيد. |
مرحله 5 | بعداز دم كشيدن پلو، در صورت نيازكمي روغن روی آن بریزید و هم بزنيد، سپس آن را در ظرف مناسب بریزید، با كوفته ريزه ها و خلال بادام و پسته كه از قبل خيسانده وكمي تفت داده ايد ، تزئين كنيد . |